penktadienis, birželio 24


Na kadangi jau prakalbom apie receptus ir ką aš gaminu, tai pateiksiu jums receptą savųjų keksiukų. Tai paprastas-patobulintas keksiukų receptas kuriam nereikia labai didelių pastangų tačiau skonis - tirpsta burnoje. :3

augustės KEKSIUKŲ RECEPTAS
Reikės:
·        1OOg miltų
·        2-iejų kiaušinių
·        1OOg cukraus
·        2 arbatinių šaukštelių vanilinio cukraus
·        1 a.šaukštelio kepimo miltelių
·        1 valgomojo šaukšto krakmolo
·        125g sviesto arba margarino
·        žiupsnelis druskos
·        taip pat sviesto ištepti ir džiuvesėlių arba vietoj jų miltų apibarstyti  formelėm

Kitka:
·        Reikės maždaug apie 10 vienetų keksiukų kepimo formelių
·        Įdaryti keksiukus galima viskuo : tiek uogom, tiek nutela, tiek kitais gardumynais.

Gaminimo eiga:
I.       Reikia sviestą (arba margariną) išsukti su cukrumi. Nieko tokio jei lieka šiokie tokie sviesto gabaliukai. Jie išnyks.
II.     Kitame puode reikia įmušti du kiaušinius, įberti žiupsnelį druskos ir šiek tiek paplakti su šakute. Bet vos vos, ne iki purumo, baltumo, ar su mikseriu.
III.    Į sviestą supilti kiaušinius.
IV.    Atsimatuoti  miltus (patartina persijoti), kepimo miltelius ir cukrų. Visą šį birų mišinį sumaišius berti į išsuktą sviestą su kiaušiniai ir maišyti iki vientisos masės.
V.     Pradėti ruošti keksiukų formeles. Jas ištepti sviestu ir apibarstyti miltais arba džiuvesėliais.
VI.    Formeles reikia užpildyti ne daugiau kaip 1,9/3 arba 2/3 tešla. Nes jeigu tik tešlos bus daugiau ji kepant išbėgs pro šonus. Tuomet jau geriau mažiau. Ir jeigu dedama nutela, patartina dėti dar šiek tiek mažiau. Jei dedamos braškės - jas patartina apibarstyti cukrumi, daug skaniau - jas reikia dėti ant viršaus ir šiek tiek įspausti, o paskui patartina dar uždėti šiek tiek tešlos. Nes būdamos paviršiuje išleda ir nuslysta į keksiuko šoną.
VII.  Kepti reikia 2OO-225 temperatūroje apie 2O-25 minutes.
VIII.Skanaus :]


Komentarų nėra: